De Wegwijzer is het kloppend hart in een klein dorp waar kinderen in hun veilige omgeving zich ontwikkelen tot zelfbewuste gelukkige mensen. Wij bieden onderwijs aan waarin de ontplooiing van talenten van zowel kind, groep als team centraal staan. Dit willen we realiseren door de inzet van een uitdagende, volgens 21ste century skills gedigitaliseerde leeromgeving. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van de inzet van nieuwe methodieken. Ouders zijn hierbij steeds onze partner.

Op onze school werken we met vier combinatiegroepen. Door jaargroepen en vakken te verbinden willen we de effectieve instructietijd in de groepen verhogen. Dit realiseren we door met combinatiegroepsplannen te werken. Vormen van zelfstandig- en coöperatief werken zijn hier belangrijke onderdelen bij.